dimecres, 15 de setembre del 2010

Spanakópita (Pita d'espinacs | Pita de espinacas) / Σπανακόπιτα

1. Català
2. Castellano
3. Ελληνικά

CATALÀ: Ingredients (4-6 persones)

1 kg. espinacs
300 gr. porros
300 gr. formatge feta
1 ceba 
2 ous
Romaní (o herbes de Provença)
Oli
2 bases de pasta de full

Netegem els espinacs i els bullim. Els escolem bé. En oli calent posem la ceba (en juliana) i els porros tallats molt finament. Els treiem del foc i els posem  juntament amb els espinacs tallats, els romaní (o herbes de Provença), el formatge feta a trossets, sal i pebre, i els ous batuts. Remenem bé tot plegat.

En un recipient per a forn posem una base de pasta de full. Hi aboquem els espinacs amb tota la resta. Tanquem amb una altra base de pasta de full.

Forn 250º C durant 1 hora aprox.


CASTELLANO: Ingredientes (4-6 personas)

1 kg. espinacas
300 gr. puerros
300 gr. queso feta
1 cebolla 
2 huevos
Romero (o hierbas de Provenza)
Aceite de oliva
2 bases de pasta hojaldre

Limpiamos las espinacas y las hervimos. Las escurrimos bien. En aceite caliente ponemos la cebolla en juliana y los puerros cortados finamente. Cuando esten tiernos los sacamos del fuego y los mezclamos con las espinacas cortadas, el romero (o las hierbas de Provenza), el queso feta a trocitos, sal y pimienta, y los huevos batidos. Removemos bien todo.

En un recipiente para horno ponemos una base de pasta de hojaldre. Colocamos las espinacas con todo el resto. Cerramos con otra base de pasta de hojaldre.

Horno 250º C durante 1 hora aprox.


ΕΛΛΗΝΙΚΑ.Σπανακόπιτα

1 κιλό σπανάκι
300 γρ. πράσα
300 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι
χόρτα Προβηγκίας
2 αυγά
λάδι
1 φύλλο


Πλένουμε το σπανάκι και το ζεσταίνουμε.  Το στραγγίζουμε καλά. Σε ζεστό λάδι βάζουμε το κρεμμύδι και τα πράσα ψιλοκομμένα. Τα βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι κομμένο, τα χόρτα Προβηγκίας, την φέτα τριμμένη, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε το φύλλο με όλα αυτά και το βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 250º.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada