dimecres, 15 de setembre del 2010

Spanakópita (Pita d'espinacs | Pita de espinacas) / Σπανακόπιτα

1. Català
2. Castellano
3. Ελληνικά

CATALÀ: Ingredients (4-6 persones)

1 kg. espinacs
300 gr. porros
300 gr. formatge feta
1 ceba 
2 ous
Romaní (o herbes de Provença)
Oli
2 bases de pasta de full

Netegem els espinacs i els bullim. Els escolem bé. En oli calent posem la ceba (en juliana) i els porros tallats molt finament. Els treiem del foc i els posem  juntament amb els espinacs tallats, els romaní (o herbes de Provença), el formatge feta a trossets, sal i pebre, i els ous batuts. Remenem bé tot plegat.

En un recipient per a forn posem una base de pasta de full. Hi aboquem els espinacs amb tota la resta. Tanquem amb una altra base de pasta de full.

Forn 250º C durant 1 hora aprox.


CASTELLANO: Ingredientes (4-6 personas)

1 kg. espinacas
300 gr. puerros
300 gr. queso feta
1 cebolla 
2 huevos
Romero (o hierbas de Provenza)
Aceite de oliva
2 bases de pasta hojaldre

Limpiamos las espinacas y las hervimos. Las escurrimos bien. En aceite caliente ponemos la cebolla en juliana y los puerros cortados finamente. Cuando esten tiernos los sacamos del fuego y los mezclamos con las espinacas cortadas, el romero (o las hierbas de Provenza), el queso feta a trocitos, sal y pimienta, y los huevos batidos. Removemos bien todo.

En un recipiente para horno ponemos una base de pasta de hojaldre. Colocamos las espinacas con todo el resto. Cerramos con otra base de pasta de hojaldre.

Horno 250º C durante 1 hora aprox.


ΕΛΛΗΝΙΚΑ.Σπανακόπιτα

1 κιλό σπανάκι
300 γρ. πράσα
300 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι
χόρτα Προβηγκίας
2 αυγά
λάδι
1 φύλλο


Πλένουμε το σπανάκι και το ζεσταίνουμε.  Το στραγγίζουμε καλά. Σε ζεστό λάδι βάζουμε το κρεμμύδι και τα πράσα ψιλοκομμένα. Τα βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι κομμένο, τα χόρτα Προβηγκίας, την φέτα τριμμένη, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε το φύλλο με όλα αυτά και το βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 250º.

Mussaka Μουσακάς

1. Català.
2. Castellano
3. Ελληνικά.

CATALÀ: Ingredients (4-6 persones):

750 gr. patates
750 gr. albergínies
500 gr. carn picada
500 gr. tomàquets
1 ceba
200 gr. formatge feta
100 gr. formatge en pols
100 gr. mantega
3 ous
Crema de llet
Sèmola
Oli
Sal - pebre - canyella

Fase 1:
Preparem un sofregit amb les cebes tallades en juliana, la carn picada (amb sal i pebre) i els tomàquets. Se li afegeix un toc de canyella. Es deixa fent xup-xup a foc lent. A part, tallem les patates i les albergínies en rodanxes i les fregim una mica. 

Fase 2: 
En un recipient per a forn col·loquem una capa de patates i a sobre una capa d'albergínies. Repartim una mica de feta per sobre. Al damunt hi posem la carn del sofregit i una mica més de feta. Tanquem amb una capa d'albergínies i una última capa de patates.

Fase 3:
En un altre recipient desfem la mantega amb la sèmola, hi afegim la crema de llet, el formatge en pols i els 3 ous batuts. Remenem fins a obtenir una crema homogènia. Aboquem la crema al damunt de la Musaka.

Forn 200º C 40 minuts aprox.

CASTELLANO: Ingredientes (4-6 personas):

750 gr. patatas
750 gr. berenjenas
500 gr. carne picada
500 gr. tomates
1 cebolla
200 gr. queso feta
100 gr. queso en polvo
100 gr. mantequilla
3 huevos
Crema de leche
Sémola
Aceite de oliva
Sal - pimienta - canela

Fase 1:
Preparamos un sofrito con las cebollas cortadas en juliana, la carne picada salpimentada y los tomates. Se le añade un toque de canela. Es deja a fuego lento. A parte, cortamos las patates y las berenjenas en rodajas y las freímos ligeramente.

Fase 2:
En un recipiente para horno colocamos una capa de patates y encima una capa de berenjenas y espolvoreamos con feta. Encima esparcimos la carne del sofrito y un poco más de feta. Cerramos con una capa de berenjenas y una última capa de patatas.

Fase 3:
En otro recipiente calentamos la mantequilla con la sémola. Cuando se deshaga, añadimos la crema de leche, el queso en polvo y los 3 huevos batidos. Removemos hasta obtener una crema homogénea. Vertimos la crema sobre la musaka repartiendo bien.

Horno 200º C 40 minutos aprox.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Μουσακάς

750 γρ. πατάτες
750 γρ. μελιτζάνες
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
500 γρ. ντομάτες
100 γρ. φέτα
100 γρ. τυρί τριμμένο
100 γρ. βούτηρο
3 αυγά
½ κιλό γάλα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
κανέλλα

Φάση Α

Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Ροδίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τον κιμά, τις ντοματες τριμμένες χωρίς σπόρια, την κανέλλα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.

Φάση Β

Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί μία στρώση πατάτες και πάνω μία στρώση μελιτζάνες. Μετά όλο τον κιμά, μία στρώση μελιτζάνες και κλείνουμε με μία στρώση πατάτες. Βάζουμε λίγη φέτα σε κάθε στρώση.

Φάση Γ

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα καλά με το γάλα και όταν γίνει μείγμα βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τυρί τριμμένο.
Στο τέλος βάζουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια.
Μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.