dijous, 31 de març del 2011

Galaktobúriko - Γαλακτομπούρικο

1.Català
2. Castellano
3. Ελληνικά

CATALÀ

Ingredients:

175 gr. de Sèmola
1 l. de llet
100 gr. de sucre
5 ous
vainillina
2 bases de pasta de full
mantega

Poseu la llet a foc lent, aboqueu-hi la sèmola i remeneu una bona estona fins que la llet s'espessi. A continuació apagueu el foc, afegiu el sucre i barregeu; afegiu els ous d'un en un i barregeu; afegiu la vainillina (a gust de cadascú). Finalment afegiu-hi un dauet de mantega.

Prepareu un recipient per al forn i unteu-lo de mantega. Poseu una base de pasta de full, aboqueu-hi la crema obtinguda i cobriu amb la segona base de pasta de full. Tanqueu bé les vores. 40-50 minuts a forn mig.

A part prepareu un xarop, escalfant en aigua sucre i : a) unes gotes de llimona ; b) unes gotes de mandarina; c) o bé - recomanem - canyella en pols.

Quan el Galaktobúriko estigui fet, traieu-lo del forn i xucleu-lo del xarop. Deixeu refredar-lo una mica i poseu-lo a la nevera (mínim 2 hores).

2. CASTELLANO

Ingredientes:

175gr. de sémola
1 l. de leche
100 gr. de azúcar
5 huevos
vainillina
2 bases de hojaldre
mantequilla

Poned la leche a calentar a fuego lento junto con la sémola, removed durante un buen rato hasta que la leche espese. A continuación apagad el fuego, añadid el azúcar y removed; añadid los huevos uno a uno y removed bien; añadir la vainillina (a gusto de cada uno) y un dado de mantequilla.

Preparad un recipiente para el horno y untadlo de mantequilla. Poned la primera base de hojaldre, verted en él la crema obtenida y cubrid-lo con la segunda base de hojaldre. Cerrad bien los laterales. 40-50 min. de horno medio.

A parte preparad el sirope, calentando en agua azúcar y : a) unas gotas de limón; b) unas gotas de mandarina; c) o bien - recomendamos - canela molida.

Cuando el Galaktobúriko esté listo, empapadlo con el sirope. Dejad enfriar un poco y ponedlo en la nevera (2 horas mínimo).

3. ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΙΚΟ

Συστατικά
175 γρ. σιμιγδάλι
1 λ. γάλα
100 γρ. ζάχαρι
5 αυγά
βανίλια
2 σφολια
βούτηρο

Βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι σε χαμιλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το γάλα. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το ζάχαρι, τα αυγά και την βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο βούτηρο.

Ετοιμάζουμε ένα ταψί βουτηρομένο, βάζουμε μια σφόλια, ρίχνουμε την κρέμα και την κλίνουμε με την άλλη σφόλια. 40-50 λεπτά μέτριο φούρνο.

Φτιάχνουμε το σιρόπι με νερό, ζάχαρι και α) σταγώνες λεμονιού β) σταγώνες μανταρίνης γ) κανέλα (συστήνουμε).

Μόλις το Γαλακτομπορούκο γίνει έτοιμο, ρίχνουμε επάνω το σιρόπι. θέλε δύο ώρες ψυχείο.